Дорога до Криму: гарні квитки - у бариг, в касах - місця біля туалету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дорога до Криму: гарні квитки - у бариг, в касах - місця біля туалету

777
Квитків з Києва на поїзди кримського ы західного напрямку в касах практично не залишилося. Як розповіли "Сьогодні" у довідковому бюро центрального вокзалу Києва, у Сімферополь, Севастополь та Івано-Франківськ залишилося небагато квитків тільки на бокові полиці і місця біля туалетів або ж дорогі СВ. Виїхати на відпочинок ще реально тільки до кінця червня. У понеділок ввечері навіть за залишками в касах вишикувалися черги по 20-40 чоловік.
В Укрзалізниці проблему з літніми поїздками вирішують, вводячи додаткові поїзди на популярні азовські та кримські курорти - цього літа курсують 15 додпоїздів. Правда, і на ці поїзди квитки швидко розкуповують перекупники і туристичні агентства, які потім заганяють їх втридорога - різниця з початковою ціною - мінімум два рази.
Зате тепер настав золотий час для перекупників (благо ще раніше скасували вказівку прізвища на квитку). Кореспондент "Сьогодні" без зусиль знайшов одного з них прямо на платформі перед відправленням севастопольського поїзда №28. Там чергувала крупна жінка Валентина, яка представляється провідником цього поїзда. Вона пропонує квитки на будь-який день у Севастополь за подвійною ціною (220 гривень), і додає, що є багато квитків у будь-яке місто.
Якщо перекупника немає на вокзалі, замовити в нього квиток просто. Для цього потрібно тільки підійти до таксистів на центральному вході у вокзал і запитати, у кого можна з рук купити квитки. "Сьогодні" на собі випробувала схему, у лічені хвилини таксист телефоном зв'язався з перекупником і замовив квитки. Потім спекулянт сам передзвонив нам і запропонував забрати квитки, але за подвійною ціною.
Альтернативні шляхи
Втім, добратися на кримські або карпатські курорти можна не тільки "залізкою", але й маршруткою. Причому, автоперевізники говорять, що виїхати в Крим на мікроавтобусі набагато простіше. По-перше, маршрутки відправляються прямо з вокзалу і за два-три дні, можна без проблем забронювати місця. Їдуть вони, як і поїзди, до Сімферополя або Севастополя, так що на ПБК або на західне узбережжя доведеться добиратися з пересадками, у середньому за 200 грн. По-друге, можна просто орендувати маршрутку в приватних перевізників, щоправда, на свята їх розбирають, але знайти можна завжди. Оренда маршрутки до Ялти обійдеться від 1600 до 2200 грн (туди вміщається 18 чоловік - тобто виходить приблизно по 100 гривень на брата, як і на поїзді). Оголошення про такі послуги можна знайти в інтернеті, магазинах спортивного спорядження та туристичних центрах.
До Криму можна добратися повітрям. Правда, в авіакомпаніях "Сьогодні" повідомили, що на вихідні дні квитків до Сімферополя вже немає на місяць вперед. У будень полетіти можна, але квиток рекомендують замовляти мінімум за тиждень. Тариф на кримський напрямок тільки в один бік - від $148.
Ігор Сєров
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас