Кучма незадоволений інфляцією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кучма незадоволений інфляцією

Казна та Політика
359
Екс-президент Леонід Кучма різко критикує Кабінет Міністрів за надмірно високу інфляцію в країні. Про це екс-президент розповів в інтерв'ю виданню "Людина і закон". На думку Л.Кучми, економічний спад необхідно розглядати в єдиному контексті: "Не існує і не може існувати ефективних економічних рішень без урахування політичних або глобальних економічних процесів". "В останні роки ми втратили в головному - у розумінні того, що основою економічної динаміки, прискорень інвестиційного та інноваційного процесів є макроекономічна стабілізація", - пояснив він. Екс-президент відзначив, що "зараз сперечаються, що головне - подолання інфляції чи політика зростання - "смішна" дискусія".
"Я не знаю прикладів зростання і розвитку в умовах інфляції. До того ж макроекономічна стабільність досягається системною цілісністю та скоординованістю бюджетної та монетарної політики", - заявив Л.Кучма.
"Причини того, що в Україні інфляція найвища не тільки в Європі, а й на всьому пострадянському просторі, потрібно шукати в цьому", - підкреслив він.
За словами екс-президента, "інфляція - це дзеркало економічної політики, відбиття її спроможності та одночасно - системних колізій". "Виходити необхідно із цього", - підкреслив екс-президент.
Як відомо, у четвер президент Віктор Ющенко виступив з різкою критикою уряду Юлії Тимошенко за те, що рівень інфляції за кілька місяців 2008 року вже становить 14%.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас