ПФТС зустрічає липень падінням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПФТС зустрічає липень падінням

Фондовий ринок
217
Вчора індекс ПФТС знову впав, втративши 0,32%, закрившись на позначці 783,01 пункту. "Торги завершилися зниженням індексу при обсягах торгів в $23 млн., що у два рази вище середньоденного обороту.
Таке підвищення активності, швидше за все, пов'язане із закінченням місяця, так само, втім, як і бічний рух індексу. За ціною останньої угоди з акцій першого рівня лістинга лише 18% паперів торгувалися з підвищенням, із другого - трохи більше 25%",- розповідає Дарина Терещук, фінансовий аналітик ІК "Арта-Капітал".
Серед блакитних фішок найбільше знизилися папери "Інтерпайп Нижньодніпровського трубопрокатного заводу" - на 12,61%, "Мотор Січі" - на 2,48%, Укрсоцбанка - на 2,14%, Єнакіївського метзавода - на 1,76%, "Західенерго" - на 1,75%, "ЛуАЗа" - на 1,69% та "Київенерго" - на 1,31%. Серед блакитних фішок, які подорожчали в четвер, варто відзначити акції "Дніпроенерго" - на 4,09%, "Донбасенерго" - на 1,19%.
На думку експертів, не варто очікувати росту фондового ринку і на початку липня. "Початок липня обіцяє бути гарячим - інвесторів чекає чергова порція статистики зі США та Європи, корпоративні звіти світових гігантів, нові списання фінустанов, виступи глав центробанків. Все це, а також внутрішня кон'юнктура і будуть визначальними факторами подальшого розгортання подій на українському фондовому ринку",- відзначає Терещук.
Згодний з нею і Роман Вареник, трейдер ІК "Арта-Цінні папери". "Немає ніяких обґрунтувань для падіння. Великі гравці, такі як "Трійка Діалог", "Драгон Капітал", "Альфа-Капітал", випали з ринку і не торгують. Таке враження, що вони зайняли вичікувальну позицію. Падає долар, немає ліквідності на ринку. А немає грошей - немає торгів. Ті, хто вчасно не вийшов з позицій, одержали вже такі збитки, що виходити з них пізно, фіксувати 40%-50% збитку ніхто не хоче. Зараз будь-який папір можна купувати, але не вистачає грошей і оптимізму",- говорить експерт.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас