"Газпром" вважає "цілком можливим" укладення договору з Азербайджаном про купівлю газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" вважає "цілком можливим" укладення договору з Азербайджаном про купівлю газу

Енергетика
99
ВАТ "Газпром" вважає "цілком імовірним" досягнення домовленості про покупку азербайджанського газу за ринковими цінами на основі довгострокового договору, повідомив голова компанії Олексій Міллер на річних зборах акціонерів.
"Ми провели переговори щодо закупівлі газу в Азербайджані. Ми оцінюємо досягнення домовленості з Азербайджаном як цілком імовірне", - сказав О.Міллер.
Він підкреслив, що "Газпром" розуміє необхідність покупки газу за ринковими цінами в країн Центральної та Середньої Азії.
О.Міллер відзначив, що покупка газу у виробників цього регіону - у Туркменії, Узбекистані, Казахстані - дозволяє оптимізувати логістику постачань "Газпрому".
Як повідомлялося, О.Міллер на початку червня в рамках візиту в Азербайджан зробив пропозицію президентові республіки Ільхаму Алієву про укладання довгострокового контракту на покупку азербайджанського газу за ринковими цінами.
Азербайджан має у своєму розпорядженні розвідані запаси природного газу в обсязі до 1,5 трлн кубометрів, включаючи родовище Шах-Деніз, розташоване в азербайджанському секторі шельфу Каспійського моря, з доступними запасами до 1,3 трлн кубометрів природного газу. Споживання природного газу в Азербайджані становить 10-11 млрд кубометрів на рік.
У березні цього року на зустрічі в Москві голови "Газпрому", НК "Казмунайгаз", НХК "Узбекнефтегаз" і ГК "Туркменгаз" ухвалили рішення щодо переходу з 2009 року на європейські ціни постачання палива, що добувається ними.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас