Огляд ринку валют за 25 червня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Огляд ринку валют за 25 червня

Валюта
331
У середу європейська валюта подорожчала більш ніж на 100 пунктів у парі з доларом (1,5673 до 00:00 мск), отримавши основний імпульс до підвищення після оголошення результатів засідання ФРС.
За даними фінансової групи "Каліта-Фінанс", раніше, в ході денної торгової сесії, ринок досить мляво відреагував на коментарі президента ЄЦБ Жана-Клода Тріше, що підтвердив готовність ЄЦБ підвищити процентну ставку на початку липня.
У той же час, Ж.-К.Тріше заявив, що він ніколи не говорив про можливу серію підвищення ставок, оскільки ЕЦБ вважає за краще подібних заяв не робити. Враховуючи, що після липневого підвищення ставки, спред між ставками ЄЦБ і ФРС збільшиться до 225 б.п., учасники ринку можуть активізувати покупки євро напередодні засідання ЄЦБ, відіграючи чинник збільшення привабливості європейських фінансових інструментів порівняно з активами США.
У четвер очікується публікація даних за цінами на імпорт в Єврозоні. Аналітики прогнозують збільшення показника на тлі зростання цін на енергоносії. Рівні підтримки: 1,5275, 1,4961. Рівні опори: 1,5796, 1,6018.
Британський фунт поліпшив свої позиції в парі з доларом майже на 60 пунктів (1,9752 до 00:00), що стало результатом загальної слабкості американської валюти. У ході вечірніх торгів фунт повністю компенсував результати денного зниження, спровокованого виходом слабких даних з роздрібного продажу у Великобританії. За повідомленням Конфедерації британської промисловості, баланс роздрібних продажів у Великобританії в червні склав -9% проти -14% у травні і очікуваного зростання до +6%. Крім того, тиск на фунт чинили коментарі заступника керівника ЦБ Англії Джона Джіва, що заявив, що гірше для британської економіки ще попереду і що спад ділової активності спостерігатиметься всю частину року, що залишилася. Рівні підтримки: 1,9328, 1,9106. Рівні опори: 1,9893, 2,0277.
За підсумками торгів на російському валютному ринку 25 червня котирування долара трохи знизилися на тлі консолідації пари євро/долар у ході європейських торгів у колишньому торговому діапазоні 1,5534 - 1,5607. Вартість бівалютної корзини, основного операційного показника валютної політики Банку Росії, коливалася поблизу нижнього рівня підтримки ЦБ РФ, в діапазоні 29,51 - 29,52 руб. Учасники ринку продовжили коректування своїх позицій напередодні обнародування в 22:15 мск рішення FOMC з процентної ставки, а також супровідної заяви ФРС. Більшість аналітиків чекають збереження процентної ставки незміненою на рівні 2%, тому основна інтрига буде пов'язана з тональністю супутніх коментарів ФРС, що опинилася в складній ситуації на тлі розвитку стагфляційних процесів - зростання інфляції в умовах уповільнення економіки. У ході європейських торгів деяку підтримку єдиній валюті подали сильні дані за обсягом промислових замовлень в Єврозоні, а також коментарі голови ЄЦБ Ж.-К.Тріше, мінімального підвищення процентної ставки, що підтвердило можливість, на найближчому засіданні ЄЦБ, яке відбудеться 3 липня. У той же час, опубліковані о 16:30 мськ дані за обсягом замовлень на товари тривалого користування в США зробили лише незначний вплив ринок, не дивлячись на те, що показники істотно перевищили прогнози аналітиків. У свою чергу, на російському грошово-кредитному ринку в середу збереглася стабільна ситуація. Сумарні залишки коштів на коррахунках і депозитах кредитних організацій в ЦБ РФ збільшилися на 33,7 млрд руб. до рекордного з початку року рівня 1077,5 млрд руб. Ставки за кредитами overnight на ринку МБК для банків першого кола коливалися на рівні 3%-4% річних. Середньозважена ставка одноденних кредитів MIACR знизилася на 14 б.п. - до 3,09% річних. Сумарний обсяг операцій на аукціонах прямого РЕПО склав 354,5 млн руб. проти 354,48 млн руб. у вівторок. Згідно з опублікованими у середу даними Росстату, інфляція в Росії за період з 1 по 23 червня склала 0,8%, з початку року - 8,5%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас