На палац для Президента Тимошенко виділила 420 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На палац для Президента Тимошенко виділила 420 млн грн

Казна та Політика
490
Кабмін виділив 420 мільйонів гривень на реставрацію Маріїнського палацу. Ця сума в три рази більша від початкової вартості проекту.
Маріїнський палац стане резиденцією українських президентів. Цю ідею Віктор Ющенко озвучив ще в 2005 році. І тільки вчора уряд вдихнув у неї життя.
Раніше планувалося, що капітальний ремонт "Маріїнки", якій уже 260 років, обійдеться бюджету в 173 мільйона гривень. Саме таку суму Кабмін Януковича прописав ще в 2003 році. Зараз уряд Тимошенко переглянув кошторис і затвердило її на рівні 420 мільйонів.
Джерело в Держуправлінні справами, у віданні якого перебуває палац, пояснило, що збільшення вартості проекту пов'язане зі зростанням цін на будівельні матеріали. "Проект затверджений 5 років тому, з тих пір ціни на цемент, бетон і метал виросли майже на 50%", - аргументує співрозмовник.
На питання, чому ж тільки зараз уряд розморозив реконструкцію, співрозмовник відповів: "Наступив вигідний політичний момент". За його словами, перед загрозою відставки, що насувається, Тимошенко стала поступливішою і погодилася дати гроші на всі проекти Президента.
Нагадаємо, що в червні нинішнього року генеральний підрядник проекту "Укрреставрація" заявив про призупинення робіт з реставрації Маріїнського палацу. За словами керівництва компанії, ремонт був припинений через відсутність грошей.
В 2008 році на реставрацію Маріїнського палацу планують витратити 49 з 420 мільйонів гривень. За словами заступника керівника Державного управління справами Олексія Панька, за необхідності сума виділених коштів може бути збільшена.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас