Завдяки новим податковим пільгам Лукойл зекономить 1 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Завдяки новим податковим пільгам Лукойл зекономить 1 млрд дол.

Енергетика
158
Найбільша російська нафтова компанія Лукойл зможе додатково одержати на нових податкових пільгах більше $1 мільярда, - заявив президент компанії Вагіт Алекперов.
"Я хочу висловити подяку нашому віце-прем'єрові Ігорю Сєчіну, що активно залучає нафтові компанії до обговорення питань, пов'язаних з оподатковуванням", - повідомив Алекперов в інтерв'ю газеті Комерсант.
За його словами ініціативи, що виходили від Роснафти, Сургутнафтогазу, Газпромнафти, майже всі враховані. Хоча й не в тому обсязі, як хотілося б, щоб збалансувати інвестиційні видатки з доходами, - розповідає Вагіт Алекперов.
На питання, чи досить Лукойлу планованих пільг, Алекперов відповів негативно. Тому сьогодні компанія впроваджує програму скорочення витрат, зокрема зниження енергоспоживання на власних об'єктах хоча б на 20%, - пояснює ситуацію президент компанії.
"Все-таки ставка відсікання для вирахування податку встановлена на рівні $15 за барель, а ми вважаємо, що при нинішньому зростанні витрат вона повинна бути $24", - коментує Алекперов.
Президент Лукойла також розповів про плани компанії в найближчому майбутньому. Зокрема, Каспій, Тимано-Печора, Великохетська впадина є для компанії пріоритетними проектами.
"Поки наша стратегія ґрунтується на тих запасах, якими Лукойл володіє сьогодні", - сказав Алекперов, відповідаючи на запитання про пошуки нових родовищ.
Нагадаємо, що 24 червня російський нафтовий гігант Лукойл підписав угоду про придбання 49% акцій італійської ERG S.p.A.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас