ОАЕ готові збільшити поставки нафти на ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОАЕ готові збільшити поставки нафти на ринок

Енергетика
125
Об'єднані Арабські Емірати (ОАЕ), третій за величиною виробник нафти серед країн-членів ОПЕК, готові збільшити обсяг поставок нафти на ринок, якщо це необхідно, заявив міністр енергетики країни Мохаммед аль-хамлі, повідомило агентство Bloomberg.
"Як член ОПЕК, ОАЕ готовий поставляти більше нафти, якщо ринок має потребу в цьому, - заявив М.аль-хамлі. - Ми впевнені, що в цей момент ринок адекватно забезпечений нафтою".
За даними Bloomberg, у травні ОАЕ добували 2,65 млн барелів нафти на добу, повністю використовуючи свої виробничі потужності. У той же час, міністр енергетики заявив, що в країни є резервні потужності.
Саудівська Аравія, найбільший світовий виробник нафти, 22 червня оголосила про підвищення видобутку на 200 тис. барелів на добу з наступного місяця - до 9,7 млн барелів.
У своєму виступі на Азіатській конференції з нафти та газу, що проходить у Сеулі, М.аль-хамлі заявив, що попит на нафту продовжує рости на тлі високого споживання в азіатських країнах, ослаблення курсу долара та спекулятивних покупок.
"Незважаючи на рекордно високу вартість нафти, попит на неї продовжить збільшуватися, - відзначив він. - Фінансові спекулянти, які, швидше за все, ніколи не бачили нафтовий танкер, продовжують роздувати ціни на нафту".
Вартість нафти марки WTI з поставкою в серпні зросла в ході електронних торгів на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) у середу на 58 центів - до $137,58 за барель.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас