Ажіотаж навколо біопалива зробив бідними 30 млн. чоловік у світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ажіотаж навколо біопалива зробив бідними 30 млн. чоловік у світі

Енергетика
279
Виробництво біопалива спровокувало ріст світових цін на продукти харчування на 30%, збільшивши кількість бідних на 30 млн. чоловік, говоритися в доповіді міжнародної організації по розвитку й боротьби проти голоду Oxfam, розповсюдженому агентством Reuters.
Використання біопалива збільшується в міру того, як розвинені країни намагаються зменшити свою залежність від експорту нафти й знизити викиди вуглекислого газу в атмосферу. Oxfam наполягає на тому, щоб ці країни припинили видавати субсидії для виробників біопалива.
"Вимога багатих країн все більшої кількості біопалива для транспорту викликає ріст його виробництва й подорожчання продуктів харчування ", - стверджує радник Oxfam по біопаливу Роб Бейлі (Rob Bailey). "Резервні запаси зернових перебувають зараз на історичному мінімумі", - додає він.
"Багаті країни витрачають біля $15 млрд. у рік на підтримку своїх виробників біопалива, закриваючи дорогу найдешевшому й набагато менш шкідливому для харчової глобальної безпеки - бразильському етанолу",- говориться в доповіді.
Oxfam жадає від Європейського союзу скасування положення, відповідно до якого до 2020 року частка біопалива наблизилася б до 10% від усього споживання пального в Європі.
"Біопаливо відбирає землі, які використовувалися для традиційного сільського господарства, і змушує фермерів вирубувати ліси й осушувати болота, тим самим наноситься непоправна шкода навколишньому середовищу", - вказується в доповіді.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас