У США ожив човниковий бензиновий бізнес — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США ожив човниковий бензиновий бізнес

Енергетика
564
В США ожив човниковий бензиновий бізнес, повідомляють “Відомості”. Високі ціни на бензин вже змушують жителів Каліфорнії їздити за ним у Мексику, де паливо субсидується урядом.
У мексиканської Тіхуані літр бензину коштує $0,66 - у два рази дешевше, ніж у сусідньому американському Сан-Дієго. А дизельне паливо ще дешевше - $0,58. Фермери та робітники, які їздять до Мексики декілька разів на тиждень, а то й щодня, встановлюють на машини додаткові баки на 280-370 л. Вдома вони перепродують його сусідам і товаришам по службі.
Перевозити бензин у баках (цистернах, контейнерах), не вмонтованих у машини, заборонено. Бізнес механіків, що встановлюють баки, процвітає. Так, відносно невелика додаткова ємність на одній зі станцій техобслуговування коштує $1300, що дозволяє заощадити $200 за допомогою однієї поїздки в Мексику (більші баки коштують до $1700).
Мексиканцям вже не подобаються ці "набіги" з Півночі, і не тільки через черги на заправленнях (власники деяких навіть відмовляються обслуговувати американців). Нещодавно в самої Тіхуані утворився дефіцит - поки дизельного палива.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас