Президент McDonald's: Продовольство буде тільки дорожчати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент McDonald's: Продовольство буде тільки дорожчати

Казна та Політика
287
Президент і операційний директор мережі McDonald's Ральф Альварес в інтерв'ю, опублікованому в Times 24 червня, заявив, що інфляція цін на продовольство є довготерміновою тенденцією, а такі продукти як яловичина та хліб у найближчі роки будуть дорожчати.
Альварес сказав, що, за прогнозом McDonald's, витрати на вихідні продукти наступного року зростуть на 5% - 6%, як і в 2008 році. Він додав, що згодом можливо подальше подорожчання, оскільки зростаючий попит у таких економіках як Індія та Китай підсилив тиск на ланцюжок поставок.
Цього року McDonald's почав перекладати частину своїх зростаючих витрат на споживачів, які зіштовхнуться з підвищенням цін в меню на 3%.
Альварес, що провів у Лондоні нараду з британськими і європейськими менеджерами McDonald's, сказав: "Ми прожили 10-15 гарного років з погляду незмінних витрат на вихідні продукти, ці дні не повернуться. Міняється глобальний попит на цілу низку базових товарів, тому що росте середній клас у Китаї, Індії та подібних країнах, а кількість гектарів, засіяних тим, що потрібно людям, залишилося попереднім. Якщо говорити про нафту, на ринку вочевидь є щось, що піде вниз. Що стосується продовольства, я думаю, ми вступили в нову епоху".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас