У Росії опублікований список фінансових пірамід — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії опублікований список фінансових пірамід

Нерухомість
826
Федеральна служба з фінансових ринків (ФСФР) почала боротьбу з фінансовими пірамідами в усій Росії і вирішила сповіщати громадян про діяльність подібних компаній.
Як заявив керівник ФСФР Володимир Миловидов, із цією метою на сайтах регіональних підрозділів ФСФР розміщено список компаній, у діяльності яких служба вже побачила ознаки фінансових пірамід.
Експерти вважають, що подібна діяльність ФСФР просто необхідна через низьку фінансову грамотність більшості російських громадян.
"Робота з виявлення та запобігання діяльності подібних організацій повинна проводитися не тільки центральним апаратом ФСФР, але й розгорнута на місцях, - повідомив Володимир Миловидов. - Із цією метою на адресу відділень були розіслані листи, щоб вони уважно стежили за компаніями, діяльність яких має ознаки фінансових пірамід".
Відповідно до повідомлень, опублікованим регіональними відділеннями ФСФР у Приволзьких і Сибірському федеральних округах, спостерігається "досить масштабна діяльність організацій, що займаються залученням коштів фізичних осіб під високі процентні ставки для подальшого їхо інвестування в різні проекти, у тому числі й в інструменти ринку цінних паперів".
Так, ще в червні 2006 року роботою дочірніх структур групи Thor зацікавилася Генпрокуратура. Однак у вівторок президент групи Thor United Олег Батраченко назвав внесення компанії до списку ФСФР непорозумінням. "Ми жодного разу не допускали ні однієї затримки, якщо інвестори хотіли вивести кошти з-під управління нашої компанії. Вся діяльність наших пайових фондів аудитується компаніями KPMG і Baker Tilly. Вся наша діяльність абсолютно прозора, - заявив Батраченко. - Ми повністю підтримуємо боротьбу, що йде зараз, з фінансовими пірамідами".
Ще більше був здивований потраплянням до списку голова правління ульяновського споживчого суспільства "Рос-Інвест" Булат Дімєєв. "Фінансова піраміда має на увазі прихід готівки або їх виплату. У нас нічого такого немає: ми працюємо за перерахуванням і вкладаємо в землю". Дімєєв визнав, що з деяких проектів прибутковість становить до 30%, але ціна на землю за рік, за його словами, зросла на 100%. За його твердженням, крім інвестицій у землю "Рос-Інвест" відкрив два бутіка з біжутерією і центр омолодження. Усього ж спілка залучила під управлінням 1 млн руб.
Як відзначає видання, ще цікавіше персона громадянина США Роберта Флетчера: у листопаді 2007 року він був затриманий при переході російсько-української кордону з підробленим паспортом. На Україні Флетчера також підозрюють у фінансових шахрайствах.
В онлайн-проекті Pif Hyip, сайт якого вже недоступний інвесторам, пропонувалося переказувати кошти через системи інтернет-платежів: вартість одного "паю" становила від 50 до 110 дол. Запити РБК daily на адреси ТОВ "Взаємодопомога Курган", "Софт Бізнес Консалтинг" і ТОВ "Національна асоціація приватних інвесторів", залишилися без відповіді.
Компанії з ознаками фінансових пірамід
Споживча спілка "Рос-Інвест" (Ульяновск),
ТОВ "Взаємодопомога Курган (або Кубань)" (Курган),
інвесткомпанія Ex Investment Group або "Екс інвестмент Груп" (Москва),
ТОВ "Базис-Альянс" (Москва),
споживкооператив "Спілка автовласників "Реалавтогрупп" (Челябінськ),
ТОВ "Національна асоціація приватних інвесторів" (Челябінськ),
Thor United Corporation (США, представництво в Москві),
онлайновий ПІФ Pif Hyip,
ТОВ "Інвестицйіно-фінансова компанія "Кватро-інвест" (СПб),
ТОВ "Софт Бізнес Консалтинг" (Москва),
холдинг "Рад-З-Груп" (Москва),
ТОВ "Радо-С-Інвестмент" (Москва та Нижній Новгород),
ВАТ "Корпорація Ацтек" (СПб),
ТОВ "Взаємодопомога-Курган" (Ставрополь),
"Іркутський фондовий центр" (Іркутськ),
ТОВ "Сан" (СПб) і громадянин США Роберт Флетчер.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас