Тимошенко: В Україні кількість безробітних за 5 міс. 2008 р. скоротилася на 17% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: В Україні кількість безробітних за 5 міс. 2008 р. скоротилася на 17%

Казна та Політика
148
В Україні кількість офіційно зареєстрованих безробітних за 5 місяців 2008 р. скоротилася на 17% в порівнянні з аналогічним показником минулого року.
Про це сьогодні на початку засідання уряду повідомила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, передає кореспондент РБК-Україна.
Вона зазначила, що на тлі достатнього стрімкого економічного зростання в Україні змінюються і показники життя людей, а стійка тенденція нарощування обсягів виробництва позитивно впливає на ринок праці.
"Це (зменшення кількості безробітних), якщо порівнювати 5 місяців нашої роботи і 5 місяців роботи попереднього уряду", - сказала прем'єр і додала, що скорочення кількості безробітних - "це суха статистика, але за цією статистикою стоїть узгоджена робота урядової команди".
Як повідомлялося раніше, в Івано-Франківську рівень безробіття за 4 міс. 2008 р. знизився на 0,1% - до 1,67 тис. людей. У Донецькій обл. за 4 міс. 2008 р. чисельність безробітних зменшилася на 20,2% - до 35,6 тис. У АРК в січні-квітні 2008 р. працевлаштовано 12,4 тис. людей.
Наприкінці лютого ц.р. Президент України Віктор Ющенко заявив, що в Україні зареєстрований найнижчий рівень безробіття за всю її історію - 2,2%."За даними за останній місяць, як безробітні реєструвалися 660 людей", - сказав він. Президент також зазначив, що останні 3 роки в Україні спостерігається щорічна притока іноземних інвестицій у розмірі 3-4 млрд дол. "Кілька років тому ми навіть мріяти не могли про такі показники, ця цифра становила 700 млн дол. на рік. Такі показники легко коментувати, вони означають, що українська економіка знаходиться на підйомі. Я не можу назвати жодної галузі, в якій би спостерігався спад. Це дозволяє нам вести дискусії про економічний розвиток на високому рівні", - зазначив глава держави.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас