Глава ЄБРР попереджає Росію про політичні наслідки високої інфляції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава ЄБРР попереджає Росію про політичні наслідки високої інфляції

Казна та Політика
157
Президент Європейського банку реконструкції й розвитку (ЄБРР) Жан Лем'єр вважає високим рівень інфляції в Росії і підтримує проведену РФ політикові енергозбереження.
"У Євросоюзі спостерігається інфляція, і в Росії висока інфляція, зокрема, спостерігається зростання цін на сільськогосподарську продукцію", - сказав Лем'єр на сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАСІ).
Він вважає, що це може мати негативні наслідки. "Зростання інфляції, природно, призводить до росту політичних проблем, на які не слід закривати очі", - підкреслив Лем'єр.
При цьому він помітив, що Росія, як і Україна, встає на шлях проведення політики енергозбереження і це - позитивний момент на тлі росту цін на енергоносії.
"Ми активно підтримуємо цю політику", - підкреслив президент ЄБРР.
Відповідаючи на запитання європейських парламентаріїв, Лем'єр повідомив, що ЄБРР збирається відкрити нові відділення банку в Росії. "У Сибіру плануємо відкрити наше представництво", - сказав він.
При цьому, помітив Лем'єр, банк прагне бути "ближчим до місця прикладання сил". "Хочемо диверсифікувати діяльність банку та поширити її на всю Росію", - сказав він.
За словами глави ЄБРР, рух на Схід - очевидна тенденція в діяльності банку, що підтримується всіма його акціонерами.
У вівторок у ПАСІ пройшла дискусія на тему: "ЄБРР: центральний партнер у процесі змін у країнах з перехідною економікою". Зокрема, відзначалося, що Росія є найбільшим одержувачем коштів ЄБРР. "Її частка в річному обсязі операцій банку зросла з 38% в 2006 році до 41% в 2007 році, причому 90% всіх інвестицій виділяється на проекти в регіонах", - говориться в резолюції Асамблеї.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас