Гринспен: Фінансова криза може продовжитися й в 2009 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гринспен: Фінансова криза може продовжитися й в 2009 році

Казна та Політика
310
Криза у фінансовій сфері може продовжитися й в 2009 році, хоча спроби Федеральної резервної системи (ФРС) США підтримати кредитний ринок скоротили нестійкість ринків, вважає колишній глава американського центробанку Алан Гринспен, повідомляє агентство Bloomberg.
"На даний момент ситуація виглядає трохи краще, - заявив Гринспен, виступаючи на конференції в Йоганнесбурзі через супутниковий зв'язок. - Однак я думаю, що криза збережеться якийсь час, або протягом декількох місяців, або навіть у наступному році".
"Всі дані говорять про те, що економіка США на краю рецесії", - відзначив Гринспен. Наступний рік буде "дуже млявим періодом" на тлі "значної волатильності нафтового ринку".
Раніше в цьому місяці Гринспен, який очолював ФРС із 1987 по 2006 рік, говорив, що фінансові ринки показали "явні поліпшення" з березня. У березні американський ЦБ надав екстрену допомогу банку Bear Stearns, а також відкрив кредитну лінію для інвестиційних банків.
Початі в березні міри ФРС скоротили погрозу "серйозної рецесії", вважає Гринспен. У той же час, на його думку, у найближчій перспективі в американській економіці не відбудеться підйому.
У вівторок починається дводенне засідання Комітету з відкритих ринків ФРС США, у ході якого буде ухвалено рішення щодо рівня процентної ставки на найближчий час. Як очікується, ФРС залишить ставку незмінною на рівні 2% річних.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас