Путін пожертвує витратами бюджету заради інфляції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін пожертвує витратами бюджету заради інфляції

Казна та Політика
149
Уряд Росії в найближчі три роки буде жорстко обмежувати ріст бюджетних витрат, оскільки перед ним стоїть завдання по зниженню інфляції. Про це заявив прем'єр-міністр Росії Володимир Путін.
За словами Путіна, в 2009 році на реалізацію нових програм бюджет витратить ледве більше трильйона рублів. Для порівняння, загальні витрати на 2008 рік заплановані в 6,57 трильйона рублів. Крім того, у першому трирічному бюджеті, прийнятому в 2007 році, говориться про те, що в 2009 й 2010 роках доходи й витрати країни практично збіжаться.
23 червня президент Росії Дмитро Медведєв оголосив про те, що підписав бюджетне послання Федеральним зборам. Через день воно було відправлено Володимиру Путіну. За словами Медведєва, пріоритетами в майбутньому бюджеті стануть охорона здоров'я, освіта, науково-дослідні й конструкторські розробки, а також транспортна інфраструктура. Крім того, президент у своєму посланні просить приділити особливу увагу зниженню інфляції.
Теми росту цін у Росії на початку 2008 року перевищили прогнози уряду. До червня інфляція вже перевищила вісім відсотків. Очікується, що за місяць вартість товарів і послуг збільшиться ще на відсоток.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас