Аналітики: ВАТ "Укрнафта" в очікуванні компромісу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики: ВАТ "Укрнафта" в очікуванні компромісу

Енергетика
298
Третя спроба провести збори акціонерів найбільшої нафтовидобувної компанії ВАТ "Укрнафта" знову не увінчалася успіхом. Причиною стала неможливість надати реєстр акціонерів реєстратором фінансової компанії "Укрнафтогаз". Аналогічний сценарій вже був реалізований на попередніх зборах акціонерів 16 квітня.
На думку аналітиків компанії Foyil Securities, зрив зборів акціонерів був цілком передбачуваний, тому що позиції сторін щодо питання зміни менеджменту та установлених нижче собівартості цін на поставлений газ для НАК "Нафтогаз України" не перетерпіли ніяких змін.
"Нездатність компанії провести збори акціонерів не викликає подиву, з огляду на той факт, що до порядку денного, що включає такі питання, як зміна керівництва та продаж газу компанії "Нафтогазу" за ціною нижчою від собівартості видобутки, не було внесено ніяких змін, - вважає Ісмаїл Сафаралієев, аналітик компанії Foyil Securities. - Дозвіл тупикової ситуації навколо "Укрнафти" залежить від здатності акціонерів групи "Приват" і компанії "Нафтогаз" підтримувати діалог з ефективного управління компанією на благо обох акціонерів. Хоча недавні позитивні зміни в режимі сплати ренти є ознакою наявності діалогу".
На думку аналітиків компанії Foyil Securities, збори акціонерів, що не відбулися, свідчать про те, що сторони повинні подолати чимало перешкод, перш ніж між ними буде досягнутий компроміс. Тому аналітики на даний момент рекомендують ПРОДАВАТИ акції "Укрнафти".
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас