Італійська Saipem одержала контракт на укладання труб газопроводу Nord Stream — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італійська Saipem одержала контракт на укладання труб газопроводу Nord Stream

Енергетика
191
Італійська сервісна Saipem S.p.A. одержала контракт на укладання труб морської частини газопроводу Nord Stream вартістю близько 1 млрд. євро. Роботи почнуться на початку 2010 року.
Перша нитка газопроводу, пропускною здатністю 27,5 млрд. куб. М на рік, буде готова в першому кварталі 2011 року, друга, яка збільшить пропускну здатність до 55 млрд. куб. на рік, - в 2011-2012 роках.
Газопровід довжиною 1,220 тис. км через дну Балтійського моря зв'яже російський Виборг і німецький Грайфсвальд. Про це говоритися в повідомленні Saipem, 43% яке володіє італійська енергетична компанія Eni Sp.
Оператором проекту Nord Stream ("Північний потік"), що забезпечить прямі поставки російського природного газу зі Штокмановського родовища в Західну Європу, є компанія Nord Stream AG, спільне підприємство "Газпрому" (51%), німецьких Wintershall Holding (20%), E.On Ruhrgas (20%) і нідерландської Gasunie (9%). Початок будівництва морської ділянки Nord Stream неодноразово відкладалося: спочатку планувалося приступитися до нього в 2008 році, потім липні 2009 року.
Наприкінці лютого Nord Stream повідомила про перенесення підписання контракту з Saipem на більш пізній термын через те, що в контракті на прокладку газопроводу планувалося врахувати більшеколо питань,ніж раніше, у тому числі щодо транспортування труб зі складів проміжного зберігання.
Труби для газопроводу Nord Stream зроблять Europipe (75%) і Об'єднана металургійна корпорація - ОМК (25%), з якими підписані відповідні контракти. Логістикою в рамках проекту займеться французька EUPEC PipeCoatings S.A., послуги якої оцінюються в 650 млн євро. На даний момент обсяг інвестицій у морську частину газопроводу оцінюється в 5-6 млрд. євро, однак вартість проекту може бути скоректована убік збільшення.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас