Індекс повільно встає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекс повільно встає

Фондовий ринок
188
У понеділок український фондовий ринок продовжував відновлювати позиції слідом за поліпшенням настроїв інвесторів на західних фондових біржах. Індекс ПФТС за підсумками торгів виріс на 10,44 пункту (1,32%) - до оцінки 802,71 індексних пункту. Загальний обсяг торгів у системі склав 106,4 млн. грн.
Серед паперів блакитних фішок у понеділок виросли в ціні акції "Укрнафти" - на 6,64%, Укрсоцбанка - на 4,82%, Єнакіївського метзаводу - на 4,59%, тоді як подешевіли папери "Донбасенерго" - на 2,15%, "Центренерго" - на 0,99% й "Укртелекома" - на 0,02%. "Продовжували зміцнювати свої позиції металурги, ріст цін на продукцію яких обіцяє бути більш тривалим, чим очікувалося раніше",- відзначає фінансовий аналітик компанії "Альфа капітал Україна" Денис Шаврук. Зокрема, ріст котирувань був відзначений по акціях "Азовсталі" та Єнакіївського метзаводу.
У той же час, за словами експерта, позитивні зрушення намітилися в машинобудуванні, що продовжує демонструвати випереджальні темпи росту в порівнянні з іншими галузями української економіки. "Помітно подорожчали акції "Мотор Січ" та УкрАВТО,- підкреслює Денис Шаврук.- У той же час акції Стаханівського вагонзаводу продовжували дешевшати, що в умовах недостачі ліквідності є цілком логічним у світлі майбутньої допемісії".
Дорожчали також й акції найбільших банків, включаючи Укрсоцбанк й "Райффайзен Банк Аваль", на тлі зростаючої активності банківської системи по залученню ліквідності за рубежем.
У цілому при спробі повернення на зростаючий тренд ринок продовжував пробуксовувати через порівняно низькі обсяги торгів, що свідчить про високу ймовірність продовження корекції після нетривалого періоду стабілізації, вважає Денис Шаврук.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас