Експерт: Падіння індексу ПФТС пов'язане зі спекулятивною активністю місцевих гравців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Падіння індексу ПФТС пов'язане зі спекулятивною активністю місцевих гравців

Фондовий ринок
345
Падіння індексу ПФТС пов'язане в першу чергу зі спекулятивною активністю місцевих гравців. Таку думку висловив директор з управління активами КУА "ПІО ГЛОБАЛ Україна" Сергій Уткін.
"19 червня індекс ПФТС дійсно пройшов мінімум 14 місяців, опустившись до 782,6 пунктів. На мій погляд, це пояснюється двома причинами: по-перше, негативним новинним фоном із-за кордону, особливо з США - була оприлюднена низка негативних результатів роботи окремих корпорацій та статистичних даних, що підтверджують складну ситуацію на фінансових ринках США та Європи. Друга, і впливовіша причина - спекулятивна активність місцевих гравців, яка підштовхнула ринок вниз більше, ніж негативні новини", - вважає він.
На користь другої причини падіння індексу говорить і надзвичайно низький обсяг торгів акціями протягом тижня. Це підтверджує припущення про те, що на ринку спостерігалась не конкуренція продавців, а висока спекулятивна активність, відзначає Уткін.
Разом з тим експерт підкреслює, що, не дивлячись на значне падіння індексу, фундаментальних причин для паніки не існує. "Як ми й говорили раніше, влітку ринок не покаже зростання, в кращому разі, рухатиметься в бічному тренді. Ми чекаємо відновлення ринку на початку осені - на нашу думку, для цього є всі підстави: стабільна робота вітчизняних підприємств, скорочення інфляції та загальний сприятливий макроекономічний прогноз по Україні", - прогнозує він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас