Ріст ПФТС почнеться після 700 пунктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ріст ПФТС почнеться після 700 пунктів

Фондовий ринок
239
Минулого тижня індекс ПФТС відзначився як ростом, так і падінням, закріпившись на момент закриття останньої торговельної сесії в п'ятницю на показнику 792,27 пункту й втративши за тиждень 42,19 індексних пункту.
"Загострення проблем у світовій фінансовій системі, інфляція в розвинених країнах, що росте, уповільнення світової економіки, заяви, що знову з'являються, про незавершеність процесу списання активів провідними світовими банками й прийдешнє підвищення процентних ставок не дають приводу для оптимізму,- стверджує фінансовий аналітик компанії Parex Asset Management Ukraine Олексій Дударенко.- На хвилі загального песимізму панічна втеча локального ринку, що спостерігалося протягом понеділка-четверга, змінилося в п'ятницю слабким технічним відскоком по акціях деяких секторів".
За підсумками тижня практично не виявилося паперів, що уникли падіння. Нечисленними акціями, що втрималися на плаву, стали акції "Укртелекома" й "Арселор Міттал Кривій Ріг". Також відносно нейтральними до паніки на ринку виявилися папери "Стиролу" та Південного Гока.
"Активніше всього розпродаж ішов по паперах металургів: Єнакіївського метзаводу, "Азовсталі", Алчевського меткомбінату; енергогенерацій: "Західенерго" та "Центренерго"; а також компаній машинобудівного сектора, зокрема - "Мотор Січ" й "УкрАвто",- відзначає пан Дударенко.
"Швидше за все, на вітчизняному ринку акцій найближчим часом буде переважати бічний тренд - до моменту врегулювання політичної кризи, а також появи фінансової звітності підприємств за перше півріччя 2008 р.",- відзначає аналітик "Родовід Банку" Владислав Куценко.
З ним погоджується Олексій Дударенко: "При збереженні поточної ситуації оцінка в 750 пунктів досить імовірна, при збільшенні 700 пунктів - цілком можлива картина",- говорить фінансовий аналітик. За його словами, на відрізку 750-700 пунктів можна буде все-таки чекати більш масового приходу покупців на ринок й, як слідство, переходу ринку в ріст: "В інтервалі 800-750 пунктів можливі проміжні нетривалі технічні відскоки, однак стійкого росту навряд чи варто очікувати".
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас