S&Р може знизити рейтинги Ford Motor, Chrysler і General Motors із-за подорожчання бензину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&Р може знизити рейтинги Ford Motor, Chrysler і General Motors із-за подорожчання бензину

Енергетика
137
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's (S&p) помістило рейтинги автоконцернів Ford Motor, Chrysler і General Motors в списки на можливе пониження.
Про це повідомляється в поширеному прес-релізі агентства. Своє вирішення S&Р пояснило необхідністю оцінити можливий фінансовий збиток, яким може нанести компаніям подорожчання бензину.
Вартість автомобільного палива, що росте, викликає неспокій аналітиків S&p відносно майбутніх продажів в 2008-2009 рр. В першу чергу агентство хвилює падіння попиту на позашляховики і пікапи. Попит на ці види автомобілів, і без того слабкий, почав стрімко падати з квітня поточного року, у міру того, як споживачі із-за зростання цін на бензин почали пересідати на економічніші з погляду споживання палива машини. Не дивлячись на зусилля по розширенню лінії топлівозберегаючих автомобілів і зусилля по скороченню витрат, все три вказані автовиробники до цих пір вважаються в значній частині свого прибутку на продажі пікапів. Все це указує на сповільнену оцінку умов ринку, що погіршуються, керівництвом компаній, наголошується в прес-релізі агентства.
Услід за S&Р інше міжнародне рейтингове агентство, Moody's Investors Service, знизило прогноз по рейтингах Ford Motor і Chrysler до "негативного".
Рекорд високі ціни на нафту, що підступили на одному з етапів впритул до відмітки в 140 дол./бар., неминуче підштовхують вгору і ціни на бензин. Так, на початку червня роздрібна ціна бензину на АЗС в США вперше в історії перевищила 4 дол./галон.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас