Скандал навколо Siemens може торкнутися найбільших банків Німеччини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скандал навколо Siemens може торкнутися найбільших банків Німеччини

Кримінал
349
Корупційний скандал, що відбувся навколо німецького індустріального гіганта Siemens, виявився не без наслідків. Він може поширитися на філію компанії, власником якої є два найбільших німецьких банки. Про це повідомляє NEWSru.com, посилаючись на інформагентство AFP.
Прокуратура Мюнхена звернула увагу на гамбурзьке експортно-імпортне агентство Lincas, власниками якого до 2003 року були Commerzbank, Deutsche Bank і регіональний банк Berliner Bankgesellschaft, - про це пише газета Sueddeutsche Zeitung.
Lincas, за твердженням видання, підозрювався в одержанні сумнівних платежів від свого колишнього клієнта Siemens протягом попередніх років. Не виключено, що фонди Lincas використовувалися для дачі хабарів.
Пізніше Siemens придбав Lincas, і в даний момент три банки, що мають відношення до продажу Lincas, завіряють в тому, що не мали відомостей про можливі порушення закону в діяльності цієї торговельної фірми.
Тим часом, відомо, що "сумнівні" перекази за період 1999-2006 років досягли приблизно 80 млн. євро. У цілому з концерну за цей час було переведено 1,3 млрд. євро. Концерн Siemens після проведеного внутрішнього розслідування визнав, що 1,3 млрд. євро зникли з рахунків через нелегальні грошові трансферти.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас