Через маніпуляції з ПДВ держава втратила лише за місяць понад 2,6 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через маніпуляції з ПДВ держава втратила лише за місяць понад 2,6 млрд грн

Казна та Політика
282
Міністерство фінансів та ДПА викрили схеми незаконних маніпуляції з ПДВ, внаслідок яких держава лише за березень поточного року недоотримала 2 мільярди 639 мільйонів 230 тисяч гривень. Про це йшлося сьогодні на прес-конференції міністра фінансів Віктора Пинзеника та голови ДПА Сергія Буряка.
Як пояснив Пинзеник, внаслідок аналізу електронних декларацій було виявлено по всій Україні так звані "фірми-метелики", через які здійснювалися зловживання з ПДВ. Так, лише за один місяць виявлено 171 підприємство, яке в той чи інший спосіб здійснювало незаконні маніпуляції з ПДВ.
Таким чином, лише у березні поточного року широке коло підприємств усіх без винятку галузей економіки, в тому числі підприємства державного сектору, скористались сумами податкового кредиту, сформованого "фірмами-метеликами". Це фірми, які не подавали звітність або декларували незначні податкові зобов’язання, але при цьому активно виписували податкові накладні (надавали величезні суми податкового кредиту).
Також Пинзеник повідомив, найбільше "фірм-метеликів" виявлено в Києві (51), Донецькій області (34) та Дніпропетровській (30).
У зв’язку з цим, керівництво Мінфіну та ДПА доручили податковій міліції перевірити кожну із 171 фірми-порушниці, а також ті компанії, що користувалися їхніми послугами.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас