ЄС: Росію можуть прийняти до СОТ до кінця 2008 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС: Росію можуть прийняти до СОТ до кінця 2008 року

Казна та Політика
130
Угода про вступ Росії до Світової організації торгівлі може бути досягнута до кінця цього року, однак для цього необхідно дозволити суперечки про торгівлю м'ясом і лісоматеріалами, сказав комісар ЄС з торгівлі Пітер Мандельсон під час візиту до Москвм.
"Я думаю, що ми безсумнівно можемо досягти домовленості про вступ Росії до СОТ під кінець року", - сказав він.
Коментуючи обмеження, які Росія ввела на імпорт деяких видів м'ясної продукції з ЄС, посилаючись на побоювання із приводу їх безпеки, Мандельсон сказав:
"Я думаю, що дії, початі російською владою, надмірні, і шкодую про них. Я навіть не впевнений, що це виправдано і, у кожному разі, ці проблеми повинні бути вирішені якомога швидше".
Він сказав, що ЄС "відверто говорячи, був захоплений знанецька" рішенням Росії підвищити мита на експорт лісу з 25 до 80%, що негативно відіб'ється на лісопереробній промисловості в країнах ЄС. Цей крок збільшить витрати компаній, що провадять папір, особливо в скандинавських країнах.
Росія веде переговори про вступ до СОТ з 1995 року. Російська влада говорять, що зараз вони дуже близькі до остаточного рішення цього питання.
Росія також викликала гнів Брюсселя введенням серії заборон на імпорт м'яса з багатьох країн ЄС. Причиною цього був названий неприпустимо високий рівень антибіотиків у продукції.
У травні Єврокомісія назвала ці заборони "невідповідними" і попросила Росію скасувати їх.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас