Полсон виступає за розширення повноважень ФРС у частині нагляду за фінринками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Полсон виступає за розширення повноважень ФРС у частині нагляду за фінринками

Казна та Політика
79
Глава міністерства фінансів США Генрі Полсон закликає до якнайшвидшої зміни правил нагляду за фінансовими ринками, маючи на увазі розширення можливостей Федеральної резервної системи (ФРС), пише The Wall Street Journal, з посиланням на зроблені їм ремарки перед закриттям китайсько-американського форуму.
Виступаючи з промовою в четвер на форумі Women in Housing and Finance, Полсон висловить свою думка про те, якою мірою він вважає за необхідне змінити застарілу систему нагляду, уникаючи зайвого втручання в процес функціонування ринку.
Як відзначив Полсон у Китаї ці заходи необхідні, щоб попередити можливість повторення ситуації з Bear Stearns & Cos.
"Ми повинні без зволікання вирішити, яким чином надати ФРС можливість одержувати необхідну інформацію і впливати на діяльність фінансових інститутів з метою захистити систему таким чином, щоб вона виконувала саме ту роль, що від неї вимагають, - стабілізація всієї системи в момент виникнення загрози", - сказав глава Мінфіну США на закриття четвертого китайсько-американського форуму з економічних питань.
Глава Мінфіну також торкнеться у своїй промові проблему посилення взаємозв'язків між банками, хедж-фондами та брокерськими компаніями, що може бути загрозою загальній стабільності.
"Нам необхідно рухатися набагато швидше, обновляючи систему регулювання, але не втрачати при цьому з виду необхідність збереження балансу між ринковою дисципліною та ринковим регулюванням", - додав Полсон, виступаючи в Китаї.
Поки не зрозуміло, яким чином Мінфін США збирається вводити зміни. Можливо, що вони можуть здійснюватися в адміністративному порядку і не вимагатимуть затвердження в Конгресі.
У березні ФРС вперше вирішила використати свої фонди для позичок інвестиційним банкам, після чого з'явилися припущення, що вона також вимагатиме посилення регулятивного нагляду за цими банками.
Федеральний резерв і Комісія з коштовних паперів і бірж США (SEC) вже розробляють меморандум спільного здійснення нагляду над інвестиційними банками. ФРС вже виділила штатних співробітників для роботи в брокерських будинках. Тимчасове надання позик з боку ФРС, як очікується, продовжиться до вересня.
Голова ради директорів Федеральної корпорації страхування внесків (FDIC) Шейла Бейр, відзначила, виступаючи з промовою в середу, що федеральні регулятори повинні розглянути можливість набагато більш активного регулювання діяльності інвестиційних банків, у тому числі і призначення конкурсного керування у випадку колапсу великої компанії. Вона додала, що не можна й думати про те, щоб надалі регулятори залишалися осторонь, коли великому комерційному або інвестиційному банку, такому як Bear Stearns загрожує банкрутство.
Регулювальні органи повинні мати можливість приймати термінові корекційні заходи щодо інвестиційних банків, вважає Бейр, допускаючи втручання і можливість припинення діяльності, якщо вона піддає ризику економічну стабільність.
Президент Федерального резервного банку Нью-Йорка Тімоті Гейтнер також відзначив у ході свого недавнього виступу, що ЦБ потрібен більший контроль над інвестиційними компаніями, які потребують підтримки ФРС під час кризи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас