"Шахтар" допоможе в реконструкції НСК "Олімпійський" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Шахтар" допоможе в реконструкції НСК "Олімпійський"

Казна та Політика
276
Генеральний директор футбольного клубу "Шахтар" Сергій Палкин допоможе Міністерству України з питань сім'ї, молоді та спорту підписати контракт із головним підрядником реконструкції національного спортивного комплексу (НСК) "Олімпійський".
"Буквально позавчора я мав честь розмовляти з міністром сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко, і він нас попросив допомогти йому в підписанні контракту з головним підрядником, які буде будувати новий стадіон на місці НСК "Олімпійський", - сказав Палкін на прес-конференції в Донецьку.
"Більше того, я сам запропонував йому надіслати своїх представників, щоб ми більш детально проконсультували їх із всіх питань, які можуть виникнути в процесі будівництва, перед підписанням контракту, після підписання і так далі, тощо", - сказав Палкін.
Крім того, він повідомив, що стадіон, що ФК "Шахтар" будує в Донецьку, буде завершений в 2008 році, а його презентація складеться в 2009 році.
"Ми охрестили новий стадіон "діамантом" і, думаю, не помилилися. Вже зараз стадіон, хоч і споруджуваний, став однієї з головних визначних пам'яток Донецька. А для жителів міста він став символом майбутнього. Майбутнього клубу "Шахтар", майбутнього нашого міста і усього українського футболу", - сказав Палкін.
"Президентом ФК "Шахтар" Ринатом Ахметовим була поставлено перед нами дуже серйозне завдання - створити навколо нового стадіону в Донецьку один із кращих у Європі парків. Як стадіон, так і парк, повинні будуть стати гордістю нашого міста і нашої країни. Для роботи над проектом парку притягнуті кращі європейські компанії та консультанти", - додав він.
За словами віце-президента генерального підрядника компанії ENKA Construction & Ind. Inc. Угура Коюноглу, цей стадіон можна сміливо називати стадіоном майбутнього, тому що в основу проекту закладені новітні технології і бажання замовника подарувати Україні один із кращих стадіонів у світі.
"Ми зможемо приймати на нашому стадіоні фінальні матчі Ліги Чемпіонів і єврокубків. А парк навколо стадіону перетвориться в прекрасне місце відпочинку всіх городян. Ми хочемо презентувати не просто футбольний стадіон, ми будуємо футбольний і культурний центр для нашого міста. Цей об'єкт унікальний і неповторний. І ми щасливі, що він є в Донецьку - на батьківщині команди "Шахтар", - повідомив Олександр Атаманенко, директор з експлуатації стадіону.
Як планується, новий стадіон буде вміщати 50 тис. глядачів.
Проект стадіону розроблений компанією ArupSport, підприємством міжнародної мережі Ove Arup & Partnerts Limited, світового лідера в галузі проектування спортивних споруджень, що створила дизайни таких стадіонів як "Манчестер Сіті", Манчестер, Англія; "Альянц", Мюнхен, Німеччина; "Футбольний стадіон Іспаньол", Барселона, Іспанія; "Футбольний стадіон Сідней", Сідней, Австралія.
Головна відмітна риса стадіону - нахилений з півночі на південь дах, що повторює ландшафт. Усередині стадіон має класичну овальну форму, що створює оптимальну атмосферу і прекрасну можливість огляду. Генеральним підрядником з будівництва стадіону стала компанія ENKA Construction & Industry Co. Після чого до процесу проектування та будівництва було притягнутий УЄФА.
Як повідомлялося, Міністерство України із справ сім'ї, молоді та спорту 17 червня заявило про можливість зриву переговорів про реконструкцію НСК "Олімпійський" з вини тайванської компанії Аrсhasia Design Group, яка виграла відповідний конкурс.
18 червня компанія Аrсhasia Design Group заявила, що обвинувачення Мінсім'ї щодо неспроможності компанії реконструювати стадіон є безпідставними.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас