Шлапак: У НБУ і Кабміну відсутній єдиний підхід з прогнозування макроекономічної ситуації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шлапак: У НБУ і Кабміну відсутній єдиний підхід з прогнозування макроекономічної ситуації

Казна та Політика
161
У НБУ і Кабміну відсутній єдиний підхід щодо прогнозування макроекономічної ситуації. Про це журналістам заявив сьогодні перший заступник голови Секретаріату президента Олександр Шлапак.
За його словами, це показала вчорашня нарада під керівництвом Президента. У зв'язку з цим, питання макроекономічних показників було зняте сьогодні з розгляду уряду, відзначив О.Шлапак.
"Президент вимагав уряд і НБУ ще раз сісти разом і погодити свої позиції, при цьому, на думку Президента, прогноз має будуватися з урахуванням існуючих тенденцій, а не сьогохвилинної ситуації", - сказав він. За словами О.Шлапака, зокрема Кабмін пропонує не міняти межі валютного коридору, тоді як НБУ, наприклад, їх практично вже змінив. "У таких умовах НБУ повинен узяти на себе відповідальність і визначити орієнтир інфляції на кінець року", - сказав О.Шлапак.
Він також повідомив, що макроекономічні показники, уточнені після консультацій з НБУ, можуть бути винесені на наступне засідання уряду 25 червня. У цьому випадку парламент може розглянути зміни до держбюджету на початку липня, відзначив О.Шлапак. "Я вважаю, що поспіх у даному випадку не потрібний. Ми вже мали таку ситуацію, коли прискорено приймався бюджет-2008, макроекономічні показники якого виявилися не виконаними. Нам немає необхідності це повторювати", - заявив він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас