Тимошенко звинувачує колишній уряд у незаконному присвоєнні 10,2 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко звинувачує колишній уряд у незаконному присвоєнні 10,2 млрд грн

Казна та Політика
256
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко звинувачує уряд Віктора Януковича в незаконному присвоєнні 10,2 млрд грн під час управління Державною адміністрацєюї залізничного транспорту ("Укрзалізниця"), Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", Національної атомної енергогенеруючої компанією (НАЕК) "Енергоатом" і підприємствами вугільної галузі.
На засіданні Кабінету міністрів у середу в Києві Тимошенко повідомила, що уряд заслухає результати перевірки Головним контрольно-ревізійним управлінням (ГоловКРУ) діяльності "Укрзалізниці", НАК "Нафтогаз України", "Енергоатому" і 34 підприємств вугільної сфери за 2007 рік.
Прем'єр підкреслила, що, за даними перевірки "таких крадіжок і в таких масштабах зловживань у країні ще не було".
"Тільки за рік актами КРУ зафіксовані крадіжки на 10,2 млрд грн. Це є причинами передбанкротного стану і НАЕК "Енергоатом", і "Укрзалізниці". В 2007 році при владі була група масштабних клептоманів, призначених Партією регіонів і соціалістами", - підкреслила Тимошенко. Вона запевнила, що уряд оформить належним чином всі акти перевірки ГоловКРУ і направить їх до Генеральної прокуратури.
"Моєю метою є, щоб кожний, хто винний у зловживаннях на ці 10,2 млрд грн, були притягнуті до відповідальності", - сказала прем'єр.
У свою чергу глава ГоловКРУ Микола Сивульский повідомив журналістам, що з 10,2 млрд грн фінансових порушень, зафіксованих у ході перевірки в другому півріччі 2006 і в 2007 році, на НАК "Нафтогаз України" доводиться 2,2 млрд грн, на "енергоатом" - 3,6 млрд грн, на підприємства вугільної галузі - 2,4 млрд грн, на "Укрзалізницю" - понад 2 млрд грн.
При цьому Сивульский відзначив, що з цієї суми 3,18 млрд грн кваліфіковані як збитки, що повинно спричинити кримінальну відповідальність за їх нанесення.
Глава ГоловКРУ додав, що з "Енергоатому" основна частина фінансових зловживань доводиться на спробу списати заборгованість енергоринку на суму 725 млн грн.
Колишній уряд на чолі з Януковичем формували Партія регіонів і Соцпартія, які створили коаліцію у Верховній Раді п'ятого скликання. Після позачергових виборів восени 2007 року парламентську коаліцію створили БЮТ і НУНС, які і формували уряд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас