Сир для росіян продовжить дорожчати без усяких обмежень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сир для росіян продовжить дорожчати без усяких обмежень

Аграрний ринок
220
Ціни на сир у російських торговельних точках після введення тимчасової заборони на ввіз продукції одного з литовських виробників сиру "Рокишкис" будуть рости, пише газета “Новые известия ”.
В 2007 році литовське підприємство, що виготовляє “Рокишкис", експортувало в країни СНД, включаючи РФ, продукції на суму 29 млн. євро. У магазинах вартість одного кілограму сиру цієї марки дорівнює 360 рублів.
У Росії споживають набагато менше сиру, чим у Європі, відзначає видання. Відповідно до статистики, середній росіянин з'їдає тільки три кілограми сиру в рік, тоді як француз - 20 кілограмів.
Ціни на сир у магазинах за останні тижні в середньому підскочили на 7-10 рублів. На думку експертів, основними причинами такої ситуації є подорожчання енергоресурсів та молока, а також скасування у квітні зниженого мита на сири із країн далекого зарубіжжя.
Відповідно до даного Федеральної митної служби, ФАС, та Росстату, виробництво суцільномолочної продукції в РФ в I кварталі поточного року скоротилося на 0,1%, сирів - на 3,2%, а імпорт із країн СНД зріс на третину. Таким чином, утворився дисбаланс цін на молочні продукти й молоко: закупівельні ціни зменшуються, роздрібні ростуть.
У даний момент частка імпортних сирів на ринку займає 60%. У Росії багато видів сирів, що поставляють, не виробляють, але й заміни їм немає. У найближчі роки із цієї причини імпорт як і раніше залишиться більшим по асортиментах й обсягу.
Передбачається, що восени цього року подорожчає сире молоко, що приведе до збільшення вартості продуктів його переробки.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас