Європейські бізнесмени: ЄС повинен "пристосуватися" до умов кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські бізнесмени: ЄС повинен "пристосуватися" до умов кризи

Енергетика
143
Кращий спосіб відповіді на підвищення цін на нафту складається у впровадженні нових технологій і підвищенні продуктивності праці при зменшенні споживання енергоносіїв, відзначили керівники BusinessEurope - організації, яка представляє підприємців країн Євросоюзу.
Бізнесмени відправили повідомлення лідерам 27 країн ЄС напередодні майбутнього саміту в Брюсселі із закликом шукати рішення не тільки щодо ірландського "ні" Лісабонському договору, але й щодо цін на енергоносії та продукти харчування.
Виступаючи перед журналістами, президент BusinessEurope Ернест Сеіл"єр висловив жаль із приводу результатів референдуму в Ірландії і закликав ЄС до продовження процесу ратифікації.
Через невизначеність із економічними перспективами дуже важливо, щоб країни ЄС знайшли спосіб обійти цей "інцидент", що закладає бомбу у спроможності ЄС як міжнародного економічного партнера, пояснив Сеіл"єр.
У свою чергу, генеральний секретар BusinessEurope Пилип де Бук вказав на те, що у французького президента Ніколя Саркозі, який обійме посаду президента Євросоюзу з 1 липня, є "гарна можливість показати динамізм ЄС".
Щодо економічної ситуації підприємці настроєні менш оптимістично. У своїй останній доповіді з європейської економікиі, надрукованій наприкінці квітня, BusinessEurope вже скоротив свій прогноз із зростання ВВП цього року до 1,7 % у єврозоні і до 2 % у країнах ЄС. Причинами слугує криза в США та подорожчання сировини.
Євросоюз повинен пристосовуватися до нових умов, вважають підприємці і застерігають від будь-якого втручання держави в ринкові відносини для того, щоб вплинути на ціни, допускаючи при цьому крапкову допомогу в деяких країнах.
Члени об'єднання нагадали про важливість ядерної енергетики, підкресливши, що підтримати дійсний рівень споживання електрики без цієї складової просто неможливо.
Керівники BusinessEurope обговорили й ситуацію із цінами на продукти харчування, підкресливши, що сформована ситуація може послужити сигналом для модернізації Спільній сільськогосподарської політики, РAC. "Є сенс в тому, щоб відкрити ринок для конкуренції, усунути субсидії і обмеження в торгівлі, які сприяють ціновій нестабільності і обмежують пропозицію",- стверджують підприємці в листі, відправленому діючому главі ЄС.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас