Ford та General Motors збільшать експорт автомобілів до Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ford та General Motors збільшать експорт автомобілів до Китаю

Казна та Політика
105
Американські автовиробники General Motors Corp. та Ford Motor Co. досягли угоди про збільшення експорту до Китаю північноамериканських автомобілів та деталей до них. До 2010 р. General Motors планує експортувати своєму партнеру до КНР Shanghai General Motors машини, деталі, механізми та устаткування на суму в 1 млрд дол.
Ford планує продати більше 30 тис. виготовлених у США автомобілів та налагодити постачання свого партнера Changan Ford Mazda Automobile Co. Ltd. трансмісійними компонентами і деталями. На процедурі підписання угоди був присутній віце-прем'єр Держради КНР Ван Цишань, передає Associated Press.
За словами представника General Motors Грега Мартіна, основою експорту компанії до Китаю стануть зібрані на території США автомобілі марки Cadillac. Найпопулярнішим брендом GM у Китаї залишається елітарний Buick, продажі якого минулого року виросли на 148% і склали більше 7 тис. автомобілів.
Компанія Ford ще не оголосила, яку машину збирається експортувати до КНР. У 2007 р. продажу Ford у Китаї виросли на 30%, а Ford Focus став однією з машин, що найбільш продавалися в країні.
Shanghai General Motors була заснована в 1997 р. і є загальним проектом General Motors та китайського автовиробника Shanghai Automotive Industry Corp. Компанія Changan Ford Mazda Automobile була заснована в 2001 р.
Як General Motors, так і Ford останнім часом шукають нові ринки збуту, тому що виробництво та збут автомобілів у США стають нерентабельними. Так, чистий прибуток Ford у I кварталі ц.р. склав 100 млн дол., в січні-березні 2007 р. був зафіксований чистий збиток на рівні 282 млн дол. На даний час компанія займається реструктуризацією, за підсумками якої будуть закриті в цілому 16 заводів та звільнено 45 тис. співробітників.
Чисті збитки General Motors за підсумками I кварталу 2008 р. склали 3,25 млрд дол., тоді як за аналогічний період роком раніше компанія отримала чистий прибуток у розмірі 62 млн дол. Виручка компанії за I квартал знизилася на 1,7% і склала 42,67 млрд дол. проти 43,39 млрд дол. роком раніше.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас