Інфляція у Великобританії в 2008р може перевищити 4% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція у Великобританії в 2008р може перевищити 4%

Казна та Політика
60
Інфляція у Великобританії в 2008 році може перевищити рівень 4%, вважає глава Банку Англії Мервін Кінг, повідомляє агентство Bloomberg.
"Важко сказати, який розмір базової процентної ставки дозволить забезпечити скорочення інфляції до цільового рівня", - заявив Кінг у відкритому листі до міністра фінансів Алистера Дарлинга.
Інфляція у Великобританії в травні збільшилася до 3,3% - максимального рівня з 1997 року, обмеживши можливості британського ЦБ по скороченню базової процентної ставки, необхідного для запобігання сповзання економіки країни в рецесію.
У червні Банк Англії залишив ставку незмінною на рівні 5% річних, найвищому серед країн G7.
За словами Кінга, ціни енергоносіїв виросли ще більше з моменту публікації останнього прогнозу інфляції минулого місяця.
"Складається така ситуація, що інфляція може різко прискоритися в другому півріччі 2008 року, перевищити 4% і залишитися помітно вище цільового рівня протягом більшої частини 2009 року, - відзначає М.Кінг. - Я очікую, що цей лист стане першим із циклу відкритих листів".
Британське законодавство жадає від глави центробанку писати пояснювальний лист уряду в тому випадку, якщо інфляція перевищує цільовий рівень більш ніж на 1 процентний пункт. Кінг уперше написав такий лист у квітні 2007 року, коли інфляція склала 3,1%.
У своїй відповіді Дарлинг заявив, що "уряд продовжить підтримувати Комітет грошово-кредитної політики в його рішеннях, що стосуються майбутньої політики".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас