Тимошенко вимагає негайно розібратися із причинами триваючого подорожчання м'яса птаха — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко вимагає негайно розібратися із причинами триваючого подорожчання м'яса птаха

Аграрний ринок
131
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко вимагає негайно розібратися із причинами триваючого росту цін на м'ясо птаха. Про це вона заявила сьогодні на селекторній нараді з губернаторами.
За її словами, ціна м'яса птаха продовжує рости в червні у всіх областях, крім, Херсонської, Сумський і Донецької. Тимошенко відзначила, що зростання ціни на цей продукт істотно негативно впливає на показник інфляції, зважаючи на те, що за перші десять днів червня спостерігається зниження ціни на низку продуктів харчування.
Тимошенко має намір найближчим часом скликати нарада з губернаторами, а також керівництвом Києва та Севастополя, представниками ДПАУ та Антимонопольного комітету, щоб розібратися, чому основні два виробники м'яса птаха в Україні "так знущаються з українського народу".
Вона підкреслила, що рентабельність виробництва цього продукту "зашкаливает за 100%", роздрібні ціни на м'ясо птаха у два рази вище, ніж у Польщі.
Тимошенко, звертаючись до губернаторів, закликала їх вжити заходів для інтервенції цього продукту на ринок з метою забезпечення більш прийнятних цін.
Нагадаємо, 4 червня прем'єр-міністр України Тимошенко закликала губернаторів для зниження ціни на м'ясо птаха вжити заходів щодо збільшення імпорту цієї продукції в Україну.
Прем'єр відзначила, що на ринку м'яса птаха в Україні працює два виробники, і їх дії, зважаючи на те, що ціни на цю продукцію піднялися вище європейських, нагадують "картельну змову". Вона повідомила, що дала доручення Держінспекції з контролю за цінами вивчити ситуацію.
Експерти вважають, що зростання цін на курятину в Україні викликано подорожчанням свинини і яловичини, а не картельною змовою виробників.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас