Як зняти на відпустку будиночок у Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як зняти на відпустку будиночок у Європі

731
З кожним роком все більше українців замість готелю віддають перевагу оренді котеджу в курортному містечку. Найбільш дорогими з європейських виявилися вілли в багатих куточках Старого Світу: на узбережжі Монако, на Лазурному Березі Франції, в іспанській Ібіці або італійській Червінії. Тут як такої "стелі" цін немає.
Наприклад, тижнева оренда триповерхового особняка вартістю в кілька десятків мільйонів доларів поблизу Монте-Карло може обійтися в 25 тисяч євро. Схожа ситуація в Червінії та Ібіці. Апартаменти еліт-класу можна зняти за 15-20 тисяч євро за тиждень. При цьому варто врахувати, що попит на такі будинки перевищує пропозицію - вже навесні вільних для здачі в оренду вілл практично немає.
Південь Європи
До середнього цінового сегмента належать курорти більшості країн Середземномор'я. У першу чергу це приморські міста Італії, Греції, Іспанії й Кіпру. У самий розпал сезону невеликий котедж у Греції буде коштувати 100-150 євро за добу. Під невеликим котеджем маються на увазі три кімнати, ванна й кухня. Більш якісні двоповерхові апартаменти на першій лінії на узбережжі Іспанії з охороною, паркингом, щоденним прибиранням у будинку обійдуться в 400-600 євро за добу. Вартість оренди аналогічного будинку в 10-15 хвилинах ходьби від пляжу може бути на 25-35% дешевше - 300-400 євро.
По сусідству з "динамівцями"
Найнижчі орендні ставки в Болгарії, Чорногорії й Туреччині. Це не означає, що в цих країнах якість нерухомості під здачу найнижче. Оренда будинку в Болгарії коштує від 40-50 євро за добу. Тобто за тиждень ви заплатите 300-350 євро, це помітно дешевше, ніж проживання в чотиризірковому готелі. Якщо будете оформляти оренду нерухомості на більше довгий строк, наприклад, на місяць, вам обов'язково поступляться.
При виборі місця відпочинку в Туреччині необхідно звернути увагу на регіон. Заради вашої ж безпеки туроператори радять вибирати більші туристичні райони. При цьому більше високі ціни відзначені в Белеке, де в міжсезоння відпочивають "динамівські" футболісти. Знімання невеликого котеджу тут буде коштувати від 50 євро за день. В Анталії та Аланії ви заплатите на 10-15 доларів за добу менше. Якщо ви мають намір орендувати житло восени, проживання обійдеться ще дешевше - вже в другій половині вересня ціни на турецьких курортах падають на 30-40%.
Взимку та влітку...
Практично немає сезонності в таких більш північних країнах, як Великобританія, Швеція або Німеччина, а також у прибалтійських країнах, якщо тільки мова не йде про будиночок у горах. Вартість оренди нерухомості протягом року тут практично однакова.
Основні орендарі - люди поважного віку. Купальний сезон практично відсутній, але немає й такої жари, як на півдні Європи. І ціни в цих країнах не так "кусаються", як, скажемо, у Франції або Італії. Так, невеликий будинок на морському узбережжі Німеччини можна зняти за 50-70 євро за добу. Оренда аналогічного будинку в Британії обійдеться на 10-15% дорожче.
"Будь-які цінові орієнтири досить умовні. Все в остаточному підсумку залежить від житлової площі, "начинки" і престижності регіону, у якому орендується нерухомість", - підкреслює Наталя Полякова, генеральний директор компанії Kennen Gmb.
Олексій Мужчина
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас