Тимошенко виступає за якнайшвидше призначення глави АМКУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко виступає за якнайшвидше призначення глави АМКУ

Казна та Політика
160
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко виступає за якнайшвидше призначення голови Антимонопольного комітету України (АМКУ) і сподівається, що це дозволить кардинальним чином змінити роботу даного відомства.
Таку думку вона висловила журналістам у ході поїздки в Запорізьку область у четвер, відповідаючи на запитання про недосконалість антимонопольного законодавства після заперечення АМКУ монополізму на ринку залізорудної сировини (ЗРС) України.
За словами прем'єра, антимонопольний комітет для будь-якої країни є одним з головних інструментів побудови реальної конкуренції, створення реальних ринків.
"Те, що сьогодні АМКУ в нас не виконує своєї функції саме тому, що бачиться політична спрямованість - і це величезна втрата для держави, для ринку, для людей. Тому найближчим часом ми повинні призначити нового керівника АМК, і я думаю, що, напевно, на наступному сесійному тижні це питання буде поставлений на голосування. Робота повинна змінитися докорінно", - відзначила Тимошенко.
При цьому вона висловила впевненість, що "олігархія в країні до влади не прийде".
Як повідомлялося, АМКУ не встановив наявності монополізму на ринку ЗРС країни. З висновками комітету не погодилося ВАТ "ArcelorMittal Кривій Ріг" (Дніпропетровська обл.), що вважає їх такими, що не відповідають дійсності і заявляє про наявність монополіста на ринку. Директор з економіки підприємства Віталій Конопацький відзначав, що "виносячи таке рішення, експерти АМКУ розглядали український ринок разом з російським, що взагалі є повним нонсенсом". "В результаті подібних дій в Україні на даний момент гірничо-металургійні підприємства мають єдиного монополіста з ЗРС і вапняках, що, до речі, з 1 травня підняв на 85% ціни на свою сировину. І з його цінами змушені погоджуватися всі учасники ринку, адже альтернативи немає", - сказав Конопацький.
У свою чергу, деякі експертів і аналітиків інвестиційних компаній вважають, що ринок ЗРС України - конкурентна площадка для всіх його учасників.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас