Спікер парламенту назвав заходи, які допоможуть знизити темпи інфляції в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Спікер парламенту назвав заходи, які допоможуть знизити темпи інфляції в Україні

Казна та Політика
339
Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк відзначає, що "винятково монетарними методами зупинити інфляцію неможливо".
Про це він сказав, виступаючи у Львівському інституті банківської справи в четвер, говориться в повідомленні прес-секретаря спікера.
Спікер відзначив необхідність зменшення дефіциту державного бюджету, скорочення соціальних видатків, що стримає інфляційні процеси.
Він також запропонував низку антиінфляційних заходів, серед яких - впровадження "гнучкого валютно-обмінного курсу", "координація дій з урядом щодо витрат державних коштів, розробка системи товарного покриття, впровадження гнучкої політики щодо товарних робіт і послуг", говориться в повідомленні.
Яценюк відзначив, що з інфляційними процесами зіштовхнувся увесь цивілізований світ у зв'язку з неймовірним ростом цін на енергетичні ресурси.
Головними факторами інфляційних процесів спікер назвав енергетичну складову, продовольчу кризу у світі, "кредитну турбулентність".
Щодо особливостей інфляційних процесів в Україні, Яценюк назвав одним з її факторів відсутність системи покриття товарних дисбалансів.
Крім того, Яценюк відзначив, що "сьогоднішня перспектива України - не в металі, не в газі, а в поверненні до столітньої історії України - аграрній державі".
За його словами, Україна "повинна на найближчі 20 років мати чітку перспективу росту ВВП винятково в аграрному секторі, а також стати ключовим аграрним гравцем у світі".
Перспективним для росту ВВП Яценюк також вважає розвиток сектора будівництва, продаж металу та торгівлю.
Крім того, Яценюк називає перспективним підтримку нових ідей і технологій. "Як ключовий двигун конкурентоспроможної економіки - розумні люди, які здатні запропонувати, генерувати ідеї і їх реалізувати", - сказав він.
На думку спікера, необхідно формувати капітал на всіх рівнях. На його думку, найближчим часом необхідно внести зміни в дохідну частину бюджету, завершити земельну реформу.
"Земля - це останній капітал, що залишився в Україні. Його втрата може означати втрату контролю над державою", - підкреслив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас