Експерт: Зниження рейтингів України може призвести до дорожчання кредитних ресурсів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Зниження рейтингів України може призвести до дорожчання кредитних ресурсів

Казна та Політика
288
Зниження рейтингів України агентством Standard & Poor's може призвести до дорожчання кредитних ресурсів.
Таку думку РБК-Україна висловив аналітик компанії Concorde Capital Олександр Климчук.
Також зниження рейтингу може надати помірно негативний вплив на український фондовий ринок, відзначив експерт. "І так зараз всі ринки на ведмедячому тренді і це може тільки підсилити цю тенденцію", - вважає він.
У той же час Климчук підкреслив, що зниження рейтингів Standard & Poor's може і не надати негативного впливу, якщо його не підтримають агентства Fitch Ratings та Moody's. "Fitch раніше вже знизив прогноз із суверенного рейтингу України з "позитивного" до "стабільного". У свою чергу Moody's помістив суверенні рейтинги України до списків на можливе підвищення. І якщо ці два агентства не відреагують, то пониження рейтингу Standard & Poor's може і не надати негативного впливу", - відзначив він.
Разом з тим експерт не згоден з оцінками Standard & Poor's. "Рейтинг і так був занижений на рівні ВВ- і не переглядався вже значний час, а багато позитивних подій, які відбувалися в країні, не знайшли у ньому відображення. На мою думку, подальше пониження рейтингів показує фундаментальне нерозуміння українського ринку аналітиками агентства. Ніяких чинників, що говорять про те, що ми не зможемо розплачуватися із зовнішніми боргами, на сьогоднішній день не існує. Зростання інфляції, на яке посилається агентство, пояснюється істотною часткою в споживчій корзині продуктів харчування (близько 55%). А зростання цін на продукти харчування є світовою тенденцією", - підкреслив Климчук
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас