Чавес оприлюднив програму економічного стимулювання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чавес оприлюднив програму економічного стимулювання

Енергетика
117
Президент Венесуели Уго Чавес оприлюднив план допомоги компаніям країни в період, коли економіці загрожує зростаюча інфляція, повідомляє 12 червня BBC News.
У рамках програми стимулювання Чавес скасував податок на угоди з іноземців і послабив режим валютного контролю, що утрудняв діяльність венесуельських компаній. Президент також оголосив про створення фонду розміром $1 млрд. для допомоги таким ключовим галузям як харчова й нафтова.
Економічне зростання Венесуели цього року уповільнилося, а інфляція в травні перевищила 31%. У першому кварталі темпи росту економіки знизилися до 4,8%, найнижчого рівня чотирьох років, у порівнянні з 8,8% рік назад.
Чавес хоче полегшити діяльність венесуельським компаніям і тому скасував податок на угоди з іноземцями, що становить 1,5%. Він заявив: "Цей податок гальмував конструктивний процес і стимулював інфляцію".
Він також полегшив компаніям розрахунки в доларах: фірмам, що імпортують товари на суму, що не перевищує $50 тисяч, вже не треба буде заповнювати численні папери і одержувати дозвіл влади.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас