Мінвуглепром: Почасову оплату праці потрібно вводити поетапно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінвуглепром: Почасову оплату праці потрібно вводити поетапно

Казна та Політика
96
Систему почасової оплати праці для шахтарів потрібно застосовувати поки на окремих шахтах.
Таку думку висловив сьогодні в Єнакієвому міністр вугільної промисловості України Віктор Полтавець, повідомляє прес-служба Мінвуглепрому, передає кореспондент РБК-Україна.
"У цій системі оплати праці є надзвичайно багато позитивного, а є і відверто проблемні питання", - сказав міністр. За його словами, "потрібно відпрацювати всі тонкощі нововведення". "Ми так і записали в документах Кабміну: першою цього року перевести на почасову оплату праці шахту ім. Засядька", - сказав В.Полтавець.
Він зазначив, що міністерство визначає, які шахти системи Мінвуглепрому можуть брати участь в такому експерименті. "Для того, щоб така система оплати праці працювала надійно, на копальні повинне бути високе технологічне забезпечення", - додав міністр.
Нагадаємо, 11 червня ц.р. прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що українські шахти потрібно з 1 липня 2008 р. перевести на почасову оплату праці. "Необхідно, щоб це відбулося невідкладно, оскільки велика частина країн вже перейшла на почасову оплату праці. Тому з першого липня ми робимо відповідні розрахунки і переходимо на почасову оплату праці", - сказала вона. У результаті уряд затвердив відповідну постанову.
Секретаріат президента підтримав пропозиції Кабміну про введення почасової оплати праці шахтарям.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас