Британські акціонери ТНК-ВР називають російських партнерів "рейдерами" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британські акціонери ТНК-ВР називають російських партнерів "рейдерами"

Енергетика
125
Голова правління BP Plc Пітер Сазерленд обвинуватив своїх російських партнерів по TNK-BP у спробі захопити контроль над спільним підприємством і дорікнув Кремль у бездіяльності, повідомляє Reuters.
Про це він заявив на прес-конференції в Стокгольмі. За словами керівника ВР, суперечка між BP, що володіє 50% в TNK-BP, і російськими партнерами, яким також належать 50%, іде про контроль і навіть володіння компанією, а не про стратегії бізнесу.
"Це повернення до рейдерської практики корпоративних захоплень, типової для Росії в 1990-х рр. Прем'єр-міністр Путін назвав цю тактику пережитком 1990-х, але, на жаль, наші партнери продовжують користуватися нею”, - заявив Сазерленд.
"Керівники країни, здається, не хочуть або не можуть вмішатися або зупинити їх. Це погано для нас, погано для компанії й, звичайно, дуже погано для Росії", - заявив керівник ВР.
Джерело, близьке до керівництва BP, третьої у світі за обсягом видобутку нафти приватної компанії, заявило Reuters, що російські акціонери самі попросили викупити їхні акції в обмін на акції BP, але не гроші.
За оцінкою аналітиків, 50%-а частка в TNK-BP group коштує біля $45 млрд.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас