Польща хоче почати з Україною переговори про зауваження ЄС до малого прикордонного руху — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польща хоче почати з Україною переговори про зауваження ЄС до малого прикордонного руху

Фондовий ринок
121
Польща хоче почати в червні офіційні переговори з Україною щодо зауважень Європейської комісії до договору про малий прикордонний рух між країнами. Про це "Українським новинам" повідомили в Міністерстві закордонних справ Польщі.
"Ми б хотіли почати переговори в червні", - сказав агентству представник Консульського департаменту і Полонії польського МЗС. Він відзначив, що сторони проводять консультації із приводу зауважень Єврокомісіїї, але поки не визначена дата початку офіційних переговорів із цього приводу.
"Може, на наступному тижні буде щось відоме", - відзначив представник.
Він відмовився коментувати можливість ратифікації договору про малий прикордонний рух між Польщею та Україною до липня, як раніше повідомлялося.
Нагадаємо, заступник голови Секретаріату Президента України Олександр Чалий за результатами засідання консультативного комітету Президентів України та Польщі 9-10 червня заявив про намір Польщі ратифікувати договір про малий прикордонний рух до липня.
Раніше Польща прогнозувала початок процедури ратифікації договору про малий прикордонний рух з Україною в середині травня і введення його в дію влітку поточного року.
В середині травня Єврокомісія зажадала від Польщі скоротити прикордонну зону в рамках договору з Україною до 30 км із 50 передбачених у підписаному 28 березня польсько-українському договорі, а також скасувати обов'язкове страхування громадян, що перетинають кордон в межах малого прикордонного руху.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас