Нафта зміцнилася після виходу даних щодо запасів у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта зміцнилася після виходу даних щодо запасів у США

Фондовий ринок
227
У середу вартість нафти значно зросла на світових торговельних площадках через скорочення запасів нафти в Сполучених Штатах. За даними міністерства Енергетики, опублікованим вчора, обсяги запасів сирої нафти за тиждень до 6 червня досить сильно, і до того ж зненацька для учасників торгів, знизилися на 4.6 млн. барелів до 302.2 млн. Згідно із середніми прогнозами аналітиків запаси нафти в США за звітний період повинні були знизитися на 0.9 - 1.0 млн. барелів.
У той же час показали значне зростання запаси бензину та дистилятів. Відповідно до звіту запаси бензину зросли на 1.0 млн. барелів до 210.1 млн., що відповідає прогнозам. Зростання запасів очікувалося на 1.5 млн. барелів, але фактичне значення перевищило прогнози і досягло значення в + 2.3 млн. барелів.
Значне зниження запасів сирої нафти за тиждень до 6 червня викликало на ринку хвилю покупок ”чорного золота”, в результаті чого вартість бареля марки Brent зросла більш ніж на 4 долари і на закритті сесії досягла значення 135.45 дол. У ході торгів на Лондонській біржі ICE вартість бареля нафти досягала максимального значення на позначці 137.20, що менш ніж на 1 долар нижче рекордних рівнів, які були встановлені наприкінці минулого тижня.
На торгах у Нью-Йорку вартість нафти марки Light за підсумками вчорашнього дня зросла майже на 5 дол. за барель - з 131.50 до 136.30 дол. Максимальне значення, якого вчора досягали котирування на NYMEX, було на рівні 137.25. Сьогодні котирування на біржах демонструють зниження, у результаті якого була загублена майже половина зароблених вчора позицій.
За матеріалами:
xDirect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас