Конгрес США направив резолюцію про імпічмент Дж.Буша на розгляд в юркомітет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Конгрес США направив резолюцію про імпічмент Дж.Буша на розгляд в юркомітет

Казна та Політика
407
Палата представників конгресу США направила резолюцію про імпічмент президента країни Джорджа Буша на розгляд в юридичний комітет.
Рішення про передачу резолюції в комітет було ухвалене 251 голосом "за". Проти проголосували 166 депутатів. Глава юридичного комітету Джон Коньерс поки не прокоментував рішення палати, передає Associated Press.
Нагадаємо, 10 травня стало відомо, що член палати представників конгресу США, колишній претендент на посаду президента країни від Демократичної партії Денніс Кусинич запропонував конгресу розглянути питання про імпічмент президента США Дж.Буша.
Зачитуючи свою пропозицію перед колегами, Д.Кусинич заявив, що Дж.Буш збрехав нації, почавши іракську кампанію, і тим самим порушив президентську клятву.
Минулого року Д.Кусиничу вдалося винести питання про імпічмент віце-президента США Діка Чейні на обговорення в палаті представників.
Зазначимо, що більше року тому сенат американського штату Вермонт прийняв резолюцію, в якій закликає до імпічменту президентові і віце-президентові країни.
Як йшлося в документі, дії Дж.Буша і Д.Чейні як усередині США, так і за їх межами "викликають серйозні побоювання з погляду конституційності, законності і зловживання довірою громадськості"
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас