Уряд розпорядився до 2009 г оснастити всі багатоквартирні будинки лічильниками води та теплоенергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд розпорядився до 2009 г оснастити всі багатоквартирні будинки лічильниками води та теплоенергії

Казна та Політика
379
Оснащення всіх багатоквартирних будинків від двох і більше поверхів лічильниками води та теплоенергії повинне бути забезпечене до кінця 2008 року, говориться в повідомленні прес-служби Міністерства житлово-комунального господарства України.
Відповідно до нього, відповідне розпорядження "Про оснащення існуючого житлового фонду приладами обліку та регулювання споживання води та теплової енергії" Кабінет міністрів прийняв 11 червня 2008 року.
"Оснащення споживачів лічильниками, у першу чергу, буде дисциплінувати підприємства-монополістів, які надають послуги з водотеплозабезпечення. З іншого боку, це також буде стимулювати жителів будинку поєднуватися і спільно вирішувати, як зменшити видатки на опалення або як усунути витоки води", - наведені в повідомленні слова міністра житлово-комунального господарства Олексія Кучеренко.
Документом передбачене внесення змін до ліцензійної умови для підприємств, що займаються водотеплопостачанням, затвердження форми типових договір купівлі-продажу теплової енергії та води між споживачем і постачальником, а також внесення змін до порядку формування тарифів на теплову енергію, холодну та гарячу воду.
У повідомленні говориться, що для забезпечення існуючого житлофонду лічильниками необхідно близько 2,2 млрд грн, при цьому тариф з урахуванням установки лічильників може зрости на 5-10%, а сума фактичної оплати населенням спожитих послуг зменшиться на 15-30%.
При повному оснащенні житлофонду приладами обліку можна досягти економії 16 млн Гкал теплоенергії, 700 млн квт електроенергії, 1,2 млрд куб. м природні гази та 570 млн куб. м питної води щорічно, відзначене у повідомленні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас