Міненергетики США: Ціна бареля нафти в 2009 р. складе 126 дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міненергетики США: Ціна бареля нафти в 2009 р. складе 126 дол.

Енергетика
145
Міністерство енергетики США вважає, що ціни на нафту залишаться вищими за позначку 100 дол. за барель протягом 2009 р. Згідно з прогнозом, вартість сировини в середньому складатиме 126 дол. за барель.
Таку заяву зробив голова Агентства енергетичної інформації США (EIA) Гі Карузо в ході виступу перед палатою представників конгресу США, передає Associated Press.
Нагадаємо, 9 червня ц.р. торги нафтовими ф'ючерсами Middle East Crude Oil на Tокійській товарній біржі (ТOCOM), які зазвичай тривають до 11:30 за московським часом, були припинені достроково внаслідок різкого підвищення цін з операцій. З початком торгів зростання нафтових котирувань на TOCOM склало 3,3%, що перевищило встановлені для сесії ліміти зростання.
Різке зростання цін на нафту в Токіо стало наслідком нового рекордного підвищення цін на нафтові ф'ючерси на біржах у Нью-Йорку і Лондоні в останній торговий день минулого тижня. Так, 7 червня ціни на нафту в Нью-Йорку і Лондоні вперше в історії нафтового ринку підвищилися за день більш ніж на 10 дол./бар. (майже на 8%), а ціни з операцій вперше перевищили позначку 139 дол./бар.
Нове рекордне підвищення цін на нафту стало наслідком інвестиційних придбань нафтових ф'ючерсів, обумовлених дешевим доларом, а також побоюваннями порушення постачань нафти з регіону Персидської затоки, викликаними необережною заявою міністра транспорту Ізраїлю про можливість завдання ракетних ударів по ядерних центрах в Ірані, якщо Тегеран не припинить свої ядерні розробки.
Додатковим приводом для зростання цін стала заява аналітиків з Morgan Stanley про можливість подорожчання нафти до 150 дол./бар. вже на початку липня у зв'язку з великим попитом на енергоносії в Азії і скороченням обсягів постачань.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас