Вартість активів на товарних ринках у вівторок демонструвала зниження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вартість активів на товарних ринках у вівторок демонструвала зниження

Фондовий ринок
93
Вчора, через зміцнення курсу американського долара, енергоносії та дорогоцінні метали виявилися під тиском. Фундаментальних причин для зміцнення долара, можна сказати, не було. Навпаки, опублікований вчора звіт Міністерства Торгівлі США показав ріст негативного значення сальдо торговельного балансу у квітні до 60.9 млрд., проти 58.2 у березні.
Згідно із середніми прогнозами аналітиків очікувався ріст до 59.5 млрд. дол. По суті, це збільшення негативного сальдо торговельного балансу є дуже негативним фактором для американської економіки. Але в той же час варто відзначити, що, як і протягом декількох попередніх місяців, збільшення негативного значення торговельного балансу в США в першу чергу викликано значним ростом цін на нафту, тому ці дані практично не зробили ніякого негативного впливу на курс долара. За підсумками торгів у вівторок курс EURUSD втратив у ціні майже 2 фігури, впавши до мінімумів на 1.5440. Варто відзначити, що курс долара зміцнювався стосовно всіх основних валют. Підтримку американській валюті, швидше за все, продовжують робити заяви провідних американських економістів, які наприкінці минулої й початку цього тижня активно обговорювали можливість проведення валютних інтервенцій Федеральною Резервною Системою з метою зміцнення долара.
Це зміцнення курсу долара натиснуло на активи на товарних ринках, в результаті чого спостерігалося зниження котирувань на енергоресурси й дорогоцінні метали. Незважаючи на те, що котирування на нафту вчора намагалися зміцнитися й знову протестувати історичні максимуми, сформовані в минулу п'ятницю, за підсумками дня вартість нафти все-таки втратила в ціні. На торгах у Лондоні вартість бареля марки Brent знизилася більш ніж на 3 дол. з 134.45 до 131.15 дол. На NYMEX барель нафти марки Light Sweet Crude Oil також втратив у ціні більш ніж 3 дол., упавши з 135.10 до 131.45 дол.
Найбільш значне за останні 3 місяці падіння котирувань спостерігалося вчора на ринку золота. Вартість тройської унції у вівторок упала з 892.10 дол. рівно на 3% до мінімального рівня закриття дня за останні 4 тижні на 866.80. У ході торгів котирування знижувалися до 864.00 дол. за унцію. На даний момент курс GOLD перебуває на рівні 874.50. На 876.00 перебуває найближчий опір, переборовши яке курс золота буде націлений на досягнення 900 дол. за унцію. Поки котирування перебувають нижче 876.00 подальший рух на графіку, швидше за все, буде спадним, у результаті чого котирування можуть спробувати знизитися до 860.00, або навіть до мінімального значення за останні 5 місяців на 845.50 дол.
За матеріалами:
xDirect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас