Тимошенко хоче з липня перевести шахтарів на погодинну оплату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко хоче з липня перевести шахтарів на погодинну оплату

Казна та Політика
124
Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко наполягає на переведенні на погодинну оплату шахтарів з 1 липня. Про це вона сказала на засіданні Кабінету Міністрів.
"Давайте чітко встановимо термін - з 1 липня ми робимо всі перерахунки і переводимо на погодинну оплату праці", - сказала Тимошенко.
Крім того, прем’єр доручила Міністерству вугільної промисловості удосконалити систему оцінки безпеки роботи в шахтах.
Прем’єр також повідомила, що Кабмін має намір розглянути питання проведення в 1,5-місячний термін тестування дотримання норм і правил техніки безпеки на всіх шахтах з небезпечними умовами праці, шахтах, на яких відбувалися аварії з груповими нещасними випадками, а також шахтах, на яких проводяться роботи на глибині 1 тис. і більше метрів.
Уряд має намір розробити і затвердити для кожної з таких шахт окрему програму переходу на безпечний режим експлуатації, зокрема, упровадити сучасні безпечні технології видобутку вугілля, відпрацювати газоносних вугільних пластів на великих глибинах, а також забезпечити працівників вугледобувних і шахтобудівних підприємств необхідними засобами індивідуального колективного захисту.
Крім того, Кабмін має намір підсилити контроль за веденням підземних робіт в святкові і вихідні дні, забезпечити реальну відповідальність посадовців за дотримання належних умов праці шахтарів.
Як повідомлялося, Кабінет Міністрів в своєму законопроекті пропонує Верховній Раді встановити для шахтарів погодинну оплату праці замість відрядної.
На думку Тимошенко, перехід з відрядної на погодинну оплату праці шахтарів, посприяє підвищенню безпеки їх праці.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас