США заборонили ввезення томатів з Мексики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США заборонили ввезення томатів з Мексики

Аграрний ринок
165
У зв'язку із загрозою розповсюдження кишкових бактерій сальмонели Адміністрація з продовольчого харчування і лікарських препаратів (FDA) заборонила ввезення в США томатів з Мексики, передає Associated Press.
За словами представника мексиканської Асоціації виробників томатів Маріо Роблеса, заборона носить профілактичний характер, оскільки поки немає ніяких доказів, що виявлені в США бактерії потрапили туди з Мексики.
Підготовлені для експорту в США і Канаду томати будуть продані на мексиканському ринку за пониженими цінами. Нагадаємо, що в окремі сезони мексиканські виробники забезпечують до третини американського ринку томатів.
Кишкові паличкоподібні бактерії сальмонели можуть бути збудниками таких важких захворювань як черевний тиф і паратиф.
Напередодні корпорація McDonald's Corp. тимчасово виключила зі складу інгредієнтів своїх сандвічів у США помідори. Це також пов'язано з ризиком зараження овочів сальмонельозом. Томати припинять подаватися у сендвічах до тих пір, поки американська влада не виявить джерело інфекції, повідомила офіційний представник McDonald's Corp. Данья Прауд.
Як повідомлялося, в даний час через зараження сальмонельозом в 16 американських штатах госпіталізовано, щонайменше, 23 людини. Управління з контролю за якістю продуктів харчування і медикаментів США виявляє джерело захворювань. За попередніми даними, джерелом зараження могли стати деякі сорти помідорів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас