Медведєв: Європа вважає Газпром чи то Бетменом, чи то Годзиллою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв: Європа вважає Газпром чи то Бетменом, чи то Годзиллою

Енергетика
194
Заступник голови правління ВАТ "Газпром" Олександр Медведєв здивований негативним іміджем компанії в європейській пресі. Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в Довілі.
"Коли в Європі беруться судити про "Газпром" - це як у геометрії Евклида: у двох непересічних паралельних інформаційних площинах", - сказав він.
Медведєв відзначив, що, з одного боку, партнери "Газпрому" у Європі задоволені співробітництвом з "Газпромом", і в них не викликає сумнівів надійність "Газпрому".
Інша ж площина, за словами Медведєва, представляє точку зору політиканів. При цьому він відзначив, що дана точка зору має більшу присутність у європейській пресі. "Якщо в першому інформаційному полі образ "Газпрому" - це образ Бетмена або Супермена, що приходить на допомогу у найскладніший момент, то в іншому інформаційному полі - це скоріше негативні образи з фільмів про Джеймса Бонда, іноді навіть Годзиллу залучають... Список досить довгий негативних образів", - сказав Медведєв.
За його словами, у Європі чомусь вважають, що ціль "Газпрому" - створити газовий вимикач, який можна було використати для відключення Європи по політичних причинах.
"Але є просте питання: навіщо вкладати такі гроші в створення такого газового вимикача, щоб зруйнувати той будинок, які ми будували більше 40 років, і яке будувалося й розвивалося успішно в найважчі часи, коли розпадався Радянський Союз, коли розпадався блок Варшавського договору, коли Росія проходила через найтяжкі випробування ринковою економікою, коли фінансова криза в 1998 році потрясла Росію, не говорячи вже про багатьох політичних пертурбацій та економічних у світовій економіці? Щоб відповідати за недопоставку газу?", - сказав він.
Медведєв підкреслив, що "Газпром" не зацікавлений у створенні такої системи, що йому іноді приписують у європейській пресі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас